Egenskaper med vannmassasje

Vannmassasje (Aquamassage) ble utviklet i USA for over 20 år siden for helse- og rehabiliterings-markedet. Virkningen, studier og erfaringer har vist at dette kan også benyttes i mange andre sammenheng.

I dag har dette konseptet spred seg med stor suksess og Aquamassage er utbredt i 90 land over hele verden, og er installert blant annet i treningssentre, kjøpesentre, flyplasser, sportsklubber, lege- og tannlegekontorer, solstudioer, hoteller, bedrifter, spa, fysioterapi- og kiropraktorklinikker etc. Denne kjempesuksessen er blitt omtalt i reportasjer på CNN Good Morning America, ABC News, The Wall Street Journal og The New York Times.

Hvorfor vannmassasje?

Aquamassage har en unik løsning som gir en 3-dimensjonal og full kroppsmassasje.

28 temperert vannstråler jobber skånsomt med kroppen, men er samtidig svært effektiv, da trykket fra vannstrålene forplanter seg godt nedover i muskulaturen og vevet. Det er dokumentert at 15 minutter med Aquamassage tilsvarer 60 minutter klassisk massasje.

Kroppen behandles fra tærne til nakken under behandlingen, om en er under 186cm. Den masserer bak og begge sidene av kroppen samtidig (som gir 3-D effekten). En kan også snu seg og få behandling på framsiden av kroppen.

FORDELER MED VANNMASSASJE

Vannmassasje har god effekt for stive, ømme og harde muskler, dette får løst opp muskulaturen og satt i gang blodsirkulasjonen og drenasje av avfallstoffene som har lagrer seg i musklene. Økt blodsirkulasjon bedrer også næringstilførselen til muskler, sener og ledd.

Cellulitt/appelsinhud: Varme, vann og massasje virker drenerende på overflødig vann i kroppen, og skyller ut avfallstoffer. Dette fører til at kroppen føles litt strammere, bedre hud, og at kroppen lettere kan greie å kvitte seg med ekstra kilo i sammenheng med diett og trening. Gir glattere og strammere muskulatur på baken og låra.

Slankende: Varme, vann og massasje sammen med en god diett og trening fører til en strammere kropp. Vannmassasjen hjelper kroppen med å drenere ut overflødig vann, slagg- og avfallstoffer i kroppen.

Åreknuter: Lindrer plagene i forbindelse med åreknuter på grunn av bedre blodgjennomstrømning i benene.

Hovne føtter, legger og lår: Vannmassasje bearbeider muskulaturen og stimulerer drenasjen av væskeansamlingen.

Kramper i ben og føtter: Forebygger på grunn av bedre blodsirkulasjon. Krampe har også sammenheng med inntak av vann og vitaminer. Merk at for lite vann og vitaminer(magnesium) kan også føre til krampe.

Restituering etter fødsel: Varme, vann og massasje virker drenerende for overflødig vann i kroppen, og skyller ut avfallstoffer. Dette strammer opp og hjelper kroppen til å komme raskere tilbake til normalen etter fødselen.

Restituering etter trening og idrettsaktiviteter. Øker dreneringen av melkesyre og avfallstoffer, myker opp muskulaturen.

Restituering av strekkskader som for eksempel «lår-høne». Forbedrer blodgjennomstrømningen og tilfører mer oksygenrikt blod til skadestedet.

Kan ikke trene? Da er dette en god behandling, for det forbedrer blodsirkulasjon og stimulerer muskulaturen. Jevnlig vannmassasje forebygger også liggesår.

Dårlig blodomløp: Temperert vannstråler jobber skånsomt med kroppen og stimulerer muskulaturen. Med bedre blodomløp forbedres transporten av oksygen til kroppens vitale deler og fjerner karbondioksinene. En får bedre pust og mer energi.

Høyt blodtrykk: Jevnlig massasje kan forebygge dette ved å redusere stress og dempe uro/spenning i kroppen.

Stiv og vond nakke/rygg: Løser opp muskler i nakke og rygg, forbedrer blodsirkulasjonen. Varme, vann og massasje virker drenerende for overflødig vann i kroppen, og skyller ut avfallstoffer.

Migrene: Spesielt spenningsmigrene. Temperert vannmassasje kan løse opp spenning og låsninger som forårsaker migrene.

Stress og depresjon: Vannmassasje roer ned kroppen og løser opp spenninger. Dette får kroppen til å slappe av og gir en bedre velvære følelse.

Søvnproblemer: Massasje får en til å slappe bedre av og en får senket stressmomentet i kroppen og blodtrykket.

Immunforsvaret: Massasje øker antall hvite blodlegemer i kroppen og styrker immunforsvaret.

Kilde: Aquamassage.no

Daglig leder Frank Johansen i Aquamassage-maskinen før vannmassasje.

Bergen Helhetsklinikk tilbyr unik tilpasningsmulighet for hvert enkelt behov.

Vanntrykk og massasjepuls kan tilpasses individuelt i de 12 forskjellige massasjesonene etter dine ønsker. Vannmassasje behandler også fremsiden av kroppen.